|
Składniki | ||
tłuszcz | 1 łyżka | |
bułka tarta | 1 łyżka | |
mąka pszenna | 1.5 szklanek | |
cukier | 1 szklanka | |
margaryna | 125 gramów | |
jajka | 4 sztuki | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
jabłka | 0.5 kilogramów | |
cukier puder | 1 łyżka | |
cukier wanilinowy | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Białka ubij z cukrem. Ubijając dalej, dodawaj żółtka, cukier waniliowy i mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu wlej roztopioną margarynę. |
Krok 2 |
Wyłóż ciasto do natłuszczonej i posypanej bułką tarta formy. Jabłka pokrój na kawałki, daj do ciasta. Piecz 50 minut w temperaturze 200 stopni. |
Krok 3 |
Po upieczeniu przestudź i posyp cukrem pudrem. Taki placek można też upiec ze śliwkami lub rabarbarem. |
Autor: sylwusia29 |