Lazania farmera
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ziemniaki - 1 kilogram
  • Fix Lasagne Knorr - 1 opakowanie
  • mięso mielone - 300 gramów
  • boczek wędzony - 100 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka
  • koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
  • parmezan starty - 3 łyżki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Boczek i cebulę pokrój w kostkę i przesmaż, dodaj pastę pomidorowa , smaż chwilę. Następnie dodaj mięso, przyprawy i smaż kilka minut na mocnym ogniu.
  2. Dolej wody i dodaj Fix Knorr. Gotuj przez kilka minut.
  3. W naczyniu żaroodpornym układaj na przemian plastry ziemniaków i mięsny farsz.
  4. Wierzch lazanii zakończ warstwą ziemniaków i posyp serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj przez 40 minut.