Przygotowanie |
Krok 1 |
Lazanie gotuj we wrzątku przez 2 minuty, wyjmij i wystudź. |
Krok 2 |
Ubij białka i wymieszaj delikatnie z masą makową. |
Krok 3 |
Odłóż po 1/3 posiekanych orzechów i owoców kandyzowanych do dekoracji, resztę dodaj do masy makowej. |
Krok 4 |
Śmietanę zmiksuj z mlekiem, jajkami, cukrem i cukrem waniliowym. |
Krok 5 |
Do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia włóż 2 płaty ciasta. |
Krok 6 |
Posmaruj niewielką ilością sosu śmietanowego i porcją masy makowej. |
Krok 7 |
Czynność powtarzaj, do momentu wyczerpania składników. |
Krok 8 |
Piecz 40 minut w 180 stopniach. Udekoruj odłożonymi bakaliami. |