| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Lazanie gotuj we wrzątku przez 2 minuty, wyjmij i wystudź. |
| Krok 2 |
| Ubij białka i wymieszaj delikatnie z masą makową. |
| Krok 3 |
| Odłóż po 1/3 posiekanych orzechów i owoców kandyzowanych do dekoracji, resztę dodaj do masy makowej. |
| Krok 4 |
| Śmietanę zmiksuj z mlekiem, jajkami, cukrem i cukrem waniliowym. |
| Krok 5 |
| Do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia włóż 2 płaty ciasta. |
| Krok 6 |
| Posmaruj niewielką ilością sosu śmietanowego i porcją masy makowej. |
| Krok 7 |
| Czynność powtarzaj, do momentu wyczerpania składników. |
| Krok 8 |
| Piecz 40 minut w 180 stopniach. Udekoruj odłożonymi bakaliami. |