Lazania na słodko

0


Średnie


60 min.


10 os.

Składniki
cukier1 łyżka
mleko1 szklanka
jajka6 sztuk
posiekane orzechy włoskie4 łyżki
cukier wanilinowy1 opakowanie
białka2 sztuki
gęsta kwaśna śmietana2 szklanki
owoce kandyzowane5 łyżek
gotowa masa makowa1 opakowanie
makaron na lazanie12 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Lazanie gotuj we wrzątku przez 2 minuty, wyjmij i wystudź.
Krok 2
Ubij białka i wymieszaj delikatnie z masą makową.
Krok 3
Odłóż po 1/3 posiekanych orzechów i owoców kandyzowanych do dekoracji, resztę dodaj do masy makowej.
Krok 4
Śmietanę zmiksuj z mlekiem, jajkami, cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 5
Do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia włóż 2 płaty ciasta.
Krok 6
Posmaruj niewielką ilością sosu śmietanowego i porcją masy makowej.
Krok 7
Czynność powtarzaj, do momentu wyczerpania składników.
Krok 8
Piecz 40 minut w 180 stopniach. Udekoruj odłożonymi bakaliami.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl