Lazania z kapustą i borowikami
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kapusta kiszona - 500 gramów
  • suszone borowiki - 40 gramów
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 10 sztuk
  • pieprz - 10 sztuk
  • makaron na lazanie - 8 sztuk
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr - 1 sztuka

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Grzyby namocz przez noc i ugotuj. Odlej wodę i zachowaj.
  2. Do kapusty dodaj pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, kostkę rosołową i duś na niewielkim odniu do miękkości.
  3. Drobno pokrój zarówno grzyby, jak i kapustę. Wymieszaj.
  4. W naczyniu żaroodpornym układaj warstwami płaty lazanii, farsz grzybowo-kapuściany i posiekaną natkę pietruszki. Makaron polewaj wodą z gotowanych borowików.
  5. Zapiekaj ok. 20 min w 180 st. C i podawaj.