Lazania z mięsem i warzywami
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron lasagne, bez gotowania - płaty - 1 opakowanie
  • mięso mielone wołowe - 500 gramów
  • Naturalnie smaczne Lasagne Knorr - 1 opakowanie
  • mrożona mieszanka warzyw - 250 gramów
  • przecier pomidorowy - 70 gramów
  • ser mozzarella lub inny żółty ser - 100 gramów
  • oliwa - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Zetrzyj ser na tarce. Natłuść oliwą naczynie do zapiekania. Przesmaż mięso na oliwie do momentu kiedy przestanie być różowe. Dodaj mrożone warzywa i wymieszaj. Dodaj przecier pomidorowy, 500 ml wody i zawartość opakowania Knorr Naturalnie smaczne. Wymieszaj dobrze, doprowadź do wrzenia i gotuj przez kilka minut.
  2. Rozprowadź 1/3 sosu na dnie naczynia. Ułóż na sosie płaty makaronu tak aby dobrze zakryły sos. Powtórz czynność dwukrotnie aby powstały 3 warstwy sosu i 3 warstwy makaronu. Makaron na wierzchu posyp tartym serem.
  3. Całość przykryj starannie folią aluminiową i piecze przez 20 minut. Następnie usuń folię i piecz dalej ok. 20 minut aż ser roztopi się i zmieni kolor na złocisty. Zanim pokroisz lazanię, pozwól jej chwilę odpocząć ok. 10 minut.