Łazanki z białą kapustą i kiełbasą

25


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
młoda kapusta0.5 sztuk
makaron łazanki 250 gramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżka
pieczarki300 gramów
kiełbasa suszona2 sztuki
margaryna2 łyżki
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Kapustę drobno poszatkuj, pieczarki pokrój w plastry, a kiełbasę w kostkę.
Krok 2
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie, aż będzie półtwardy. Następnie odlej płyn tak, aby pozostało tylko trochę na dnie garnka.
Krok 3
Dodaj kapustę, pieczarki i kiełbasę. Całość duś około 10 minut.
Krok 4
Na koniec dodaj margarynę i dopraw przyprawą Knorr. Duś jeszcze kilka minut, aby potrawa nabrała lekko kremowej konsystencji. Dopraw odrobiną pieprzu. Dla wzmocnienia smaku możesz dodać do łazanek suszone grzyby.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl