Łazanki z białą kapustą i kiełbasą
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • młoda kapusta - 0.5 sztuk
  • makaron łazanki - 250 gramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżka
  • pieczarki - 300 gramów
  • kiełbasa suszona - 2 sztuki
  • margaryna - 2 łyżki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę drobno poszatkuj, pieczarki pokrój w plastry, a kiełbasę w kostkę.
  2. Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie, aż będzie półtwardy. Następnie odlej płyn tak, aby pozostało tylko trochę na dnie garnka.
  3. Dodaj kapustę, pieczarki i kiełbasę. Całość duś około 10 minut.
  4. Na koniec dodaj margarynę i dopraw przyprawą Knorr. Duś jeszcze kilka minut, aby potrawa nabrała lekko kremowej konsystencji. Dopraw odrobiną pieprzu. Dla wzmocnienia smaku możesz dodać do łazanek suszone grzyby.