Leczo warzywne
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cukinia - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka zielona - 1 sztuka
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżka
  • cebula - 1 sztuka
  • pomidor - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 3 sztuki
  • olej - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni rozgrzej olej i duś drobno pokrojoną cebulę z posiekanym czosnkiem.
  2. Następnie dodaj cukinię pokrojoną w średnią kostkę.
  3. Gdy cukinia będzie miękka, dodaj oczyszczone z nasion i pokrojone w kawałki papryki.
  4. Pomidory sparz wrzątkiem. Obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Gdy papryka będzie miękka, dodaj pomidory i smaż 5 minut.
  5. Dodaj Delikat Knorr i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowane leczo możesz podawać z pieczywem lub np. z purée ziemniaczanym na obiad.