Leczo z chorizo

4


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
kiełbasa chorizo lub inna paprykowa300 gramów
Fix Leczo Knorr1 opakowanie
kalmary300 gramów
pomidory pelatti400 gramów
cebula biała2 sztuki
ząbek czosnku1 sztuka
świeży tymianek - gałązki2 sztuki
pieprz cayenne1 szczypta
oliwa2 łyżki
sól do smaku1 szczypta
pieprz czarny mielony1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Kiełbasę obierz ze skórki i pokrój w talarki. Kalmary pokrój w pierścienie.
Krok 2
Pomidory pokrój w kostkę, a cebulę w piórka. Rozgnieć czosnek. Gałązki tymianku oskub z listków.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną kiełbasę, dodaj cebulę, rozgnieciony czosnek oraz kalmary. Smaż chwilę. Następnie wsyp zawartość opakowania Knorr i dodaj pomidory wraz z zalewą. Wymieszaj.
Krok 4
Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień. Dodaj listki tymianku i duś na małym ogniu 5-8 minut. Dopraw do smaku pieprzem cayenne oraz solą, jeśli zachodzi taka potrzeba. Podawaj z pieczywem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl