| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cukinie pokrój wzdłuż na pół, potem ponownie na pół. Usuń nożem pestki odcinając je wzdłuż od zielonej części. Pokrój w kawałki. |
| Krok 2 |
| Cebule i czosnek pokrój w drobną kostkę. Pomidory w dużą kostkę. |
| Krok 3 |
| Na dobrze rozgrzanym tłuszczu smaż cebulę i czosnek. Następnie dodaj cukinię oraz mieloną paprykę. Smaż jeszcze przez chwilę, dodaj koncentrat pomidorowy i świeże pomidory oraz wlej około 0,5 litra wody. |
| Krok 4 |
| Fix Spaghetti Napoli Knorr rozprowadź w niewielkiej ilości wody. |
| Krok 5 |
| Dodaj do leczo i zagotuj. Leczo możesz podawać jako samodzielną potrawę bezmięsną lub, na przykład z kiełbasą na ciepło lub na zimno lub,jako dodatek do dań mięsnych. |