Przygotowanie |
Krok 1 |
Cukinie pokrój wzdłuż na pół, potem ponownie na pół. Usuń nożem pestki odcinając je wzdłuż od zielonej części. Pokrój w kawałki. |
Krok 2 |
Cebule i czosnek pokrój w drobną kostkę. Pomidory w dużą kostkę. |
Krok 3 |
Na dobrze rozgrzanym tłuszczu smaż cebulę i czosnek. Następnie dodaj cukinię oraz mieloną paprykę. Smaż jeszcze przez chwilę, dodaj koncentrat pomidorowy i świeże pomidory oraz wlej około 0,5 litra wody. |
Krok 4 |
Fix Spaghetti Napoli Knorr rozprowadź w niewielkiej ilości wody. |
Krok 5 |
Dodaj do leczo i zagotuj. Leczo możesz podawać jako samodzielną potrawę bezmięsną lub, na przykład z kiełbasą na ciepło lub na zimno lub,jako dodatek do dań mięsnych. |