Leczo z cukinii
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cukinie - 4 sztuki
  • Fix Spaghetti Napoli Knorr - 1 opakowanie
  • czerwone cebule - 2 sztuki
  • pomidory - 4 sztuki
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • Papryka słodka z Hiszpanii Knorr - 15 gramów
  • Papryka ostra z Hiszpanii Knorr - 10 gramów
  • koncentrat pomidorowy - 40 gramów
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Cukinie pokrój wzdłuż na pół, potem ponownie na pół. Usuń nożem pestki odcinając je wzdłuż od zielonej części. Pokrój w kawałki.
  2. Cebule i czosnek pokrój w drobną kostkę. Pomidory w dużą kostkę.
  3. Na dobrze rozgrzanym tłuszczu smaż cebulę i czosnek. Następnie dodaj cukinię oraz mieloną paprykę. Smaż jeszcze przez chwilę, dodaj koncentrat pomidorowy i świeże pomidory oraz wlej około 0,5 litra wody.
  4. Fix Spaghetti Napoli Knorr rozprowadź w niewielkiej ilości wody.
  5. Dodaj do leczo i zagotuj. Leczo możesz podawać jako samodzielną potrawę bezmięsną lub, na przykład z kiełbasą na ciepło lub na zimno lub,jako dodatek do dań mięsnych.