Leczo z cukinii

52


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
cukinie4 sztuki
Fix Spaghetti Napoli Knorr1 opakowanie
czerwone cebule2 sztuki
pomidory4 sztuki
ząbek czosnku3 sztuki
papryka słodka15 gramów
papryka ostra w proszku, mielona10 gramów
koncentrat pomidorowy40 gramów
tłuszcz do smażenia
Przygotowanie
Krok 1
Cukinie pokrój wzdłuż na pół, potem ponownie na pół. Usuń nożem pestki odcinając je wzdłuż od zielonej części. Pokrój w kawałki.
Krok 2
Cebule i czosnek pokrój w drobną kostkę. Pomidory w dużą kostkę.
Krok 3
Na dobrze rozgrzanym tłuszczu smaż cebulę i czosnek. Następnie dodaj cukinię oraz mieloną paprykę. Smaż jeszcze przez chwilę, dodaj koncentrat pomidorowy i świeże pomidory oraz wlej około 0,5 litra wody.
Krok 4
Fix Spaghetti Napoli Knorr rozprowadź w niewielkiej ilości wody.
Krok 5
Dodaj do leczo i zagotuj. Leczo możesz podawać jako samodzielną potrawę bezmięsną lub, na przykład z kiełbasą na ciepło lub na zimno lub,jako dodatek do dań mięsnych.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl