|
Składniki | ||
Fix Leczo Knorr | 1 opakowanie | |
cebula | 1 sztuka | |
kolorowa papryka | 2 sztuki | |
kiełbasa, np. śląska | 1 sztuka | |
cukinia | 1 sztuka | |
mały bakłażan | 1 sztuka | |
olej roślinny | 4 łyżki | |
duże kajzerki | 5 sztuk | |
woda | 300 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Warzywa umyj, oczyść i pokrój w kostkę. |
Krok 2 |
W garnku na rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojoną w półplastry kiełbasę, a następnie podsmaż pozostałe warzywa. |
Krok 3 |
Fix wymieszaj z 300 ml wody i dodaj do pozostałych składników. Całość duś przez około 10 minut pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu. |
Krok 4 |
Gotowe leczo podawaj w wydrążonych bułeczkach. Dla lepszego efektu do gotowej już potrawy dodaj 100 ml, czyli około 3-4 łyżek Ketchupu Hellmann’s Pikantnego. |
Autor: przepisy.pl |