Leczo z cukinią i kiełbasą

27


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
Fix Leczo Knorr1 opakowanie
cebula1 sztuka
kolorowa papryka2 sztuki
kiełbasa, np. śląska1 sztuka
cukinia1 sztuka
mały bakłażan1 sztuka
olej roślinny4 łyżki
duże kajzerki5 sztuk
woda300 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Warzywa umyj, oczyść i pokrój w kostkę.
Krok 2
W garnku na rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojoną w półplastry kiełbasę, a następnie podsmaż pozostałe warzywa.
Krok 3
Fix wymieszaj z 300 ml wody i dodaj do pozostałych składników. Całość duś przez około 10 minut pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu.
Krok 4
Gotowe leczo podawaj w wydrążonych bułeczkach. Dla lepszego efektu do gotowej już potrawy dodaj 100 ml, czyli około 3-4 łyżek Ketchupu Hellmann’s Pikantnego.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl