| |||||||||
| Składniki | ||
| Fix Leczo Knorr | 1 opakowanie | |
| cebula | 1 sztuka | |
| kolorowa papryka | 2 sztuki | |
| kiełbasa, np. śląska | 1 sztuka | |
| cukinia | 1 sztuka | |
| mały bakłażan | 1 sztuka | |
| olej roślinny | 4 łyżki | |
| duże kajzerki | 5 sztuk | |
| woda | 300 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Warzywa umyj, oczyść i pokrój w kostkę. |
| Krok 2 |
| W garnku na rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojoną w półplastry kiełbasę, a następnie podsmaż pozostałe warzywa. |
| Krok 3 |
| Fix wymieszaj z 300 ml wody i dodaj do pozostałych składników. Całość duś przez około 10 minut pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu. |
| Krok 4 |
| Gotowe leczo podawaj w wydrążonych bułeczkach. Dla lepszego efektu do gotowej już potrawy dodaj 100 ml, czyli około 3-4 łyżek Ketchupu Hellmann’s Pikantnego. |
| Autor: przepisy.pl |