Leczo z cukinią i kiełbasą
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Fix Leczo Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • kolorowa papryka - 2 sztuki
  • kiełbasa, np. śląska - 1 sztuka
  • cukinia - 1 sztuka
  • mały bakłażan - 1 sztuka
  • olej roślinny - 4 łyżki
  • duże kajzerki - 5 sztuk
  • woda - 300 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa umyj, oczyść i pokrój w kostkę.
  2. W garnku na rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojoną w półplastry kiełbasę, a następnie podsmaż pozostałe warzywa.
  3. Fix wymieszaj z 300 ml wody i dodaj do pozostałych składników. Całość duś przez około 10 minut pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu.
  4. Gotowe leczo podawaj w wydrążonych bułeczkach. Dla lepszego efektu do gotowej już potrawy dodaj 100 ml, czyli około 3-4 łyżek Ketchupu Hellmann’s Pikantnego.