|
Składniki | ||
sucha kiełbasa | 500 gramów | |
Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
woda | 500 mililitrów | |
papryka zielona | 1 sztuka | |
papryka czerwona | 1 sztuka | |
papryka żółta | 1 sztuka | |
cebula | 1 sztuka | |
pomidor | 4 sztuki | |
wędzony boczek | 100 gramów | |
olej do smażenia | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
W garnku usmaż drobno pokrojony boczek. |
Krok 2 |
Cebulę pokrój w plastry, dodaj do boczku i duś, aż zmięknie. |
Krok 3 |
Papryki oczyść z pestek, pomidory sparz wrzątkiem i zdejmij skórkę, a następnie wszystko pokrój w drobną kostkę i dodaj do garnka. |
Krok 4 |
Wlej 500 ml wody, dodaj kostkę Knorr i duś całość na wolnym ogniu przez 10 minut. |
Krok 5 |
Kiełbasę pokrój w większe kawałki, dodaj do leczo i duś jeszcze 5 minut. Do mięsnego leczo doskonale pasują gotowane ziemniaki lub ryż. |
Autor: przepisy.pl |