Leczo z kiełbasą

13


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
sucha kiełbasa 500 gramów
Rosół z kury Knorr1 sztuka
woda500 mililitrów
papryka zielona1 sztuka
papryka czerwona1 sztuka
papryka żółta1 sztuka
cebula1 sztuka
pomidor4 sztuki
wędzony boczek100 gramów
olej do smażenia2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
W garnku usmaż drobno pokrojony boczek.
Krok 2
Cebulę pokrój w plastry, dodaj do boczku i duś, aż zmięknie.
Krok 3
Papryki oczyść z pestek, pomidory sparz wrzątkiem i zdejmij skórkę, a następnie wszystko pokrój w drobną kostkę i dodaj do garnka.
Krok 4
Wlej 500 ml wody, dodaj kostkę Knorr i duś całość na wolnym ogniu przez 10 minut.
Krok 5
Kiełbasę pokrój w większe kawałki, dodaj do leczo i duś jeszcze 5 minut. Do mięsnego leczo doskonale pasują gotowane ziemniaki lub ryż.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl