| |||||||||
| Składniki | ||
| sucha kiełbasa | 500 gramów | |
| Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
| woda | 500 mililitrów | |
| papryka zielona | 1 sztuka | |
| papryka czerwona | 1 sztuka | |
| papryka żółta | 1 sztuka | |
| cebula | 1 sztuka | |
| pomidor | 4 sztuki | |
| wędzony boczek | 100 gramów | |
| olej do smażenia | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W garnku usmaż drobno pokrojony boczek. |
| Krok 2 |
| Cebulę pokrój w plastry, dodaj do boczku i duś, aż zmięknie. |
| Krok 3 |
| Papryki oczyść z pestek, pomidory sparz wrzątkiem i zdejmij skórkę, a następnie wszystko pokrój w drobną kostkę i dodaj do garnka. |
| Krok 4 |
| Wlej 500 ml wody, dodaj kostkę Knorr i duś całość na wolnym ogniu przez 10 minut. |
| Krok 5 |
| Kiełbasę pokrój w większe kawałki, dodaj do leczo i duś jeszcze 5 minut. Do mięsnego leczo doskonale pasują gotowane ziemniaki lub ryż. |
| Autor: przepisy.pl |