Leczo z mięsem mielonym
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • mielone mięso drobiowe - 0.5 kilogramów
  • Fix Leczo Knorr - 1 opakowanie
  • papryki w różnych kolorach - 3 sztuki
  • pomidory w puszce - 1 opakowanie
  • cebule - 3 sztuki
  • ząbek czosnku - 4 sztuki
  • cukinia - 1 sztuka
  • sól - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • Tymianek z Polski Knorr - 1 szczypta
  • oliwa z oliwek - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Cebule obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie.
  2. Dodaj mielone mięso drobiowe, chwilę podsmaż.
  3. Papryki umyj, osusz, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę, dodaj do cebuli. Cukinię umyj, osusz i pokrój w kostkę, dodaj do garnka. Gotuj około 20 minut, dopraw solą i pieprzem do smaku.
  4. Dodaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek i tymianek. Duś do czasu, gdy warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodaj pomidory z puszki oraz Fix Knorr, wymieszaj i jeszcze chwilę gotuj.