|
Składniki | ||
kiełbasa zwyczajna | 200 gramów | |
cebula | 200 gramów | |
papryka żółta | 1 sztuka | |
papryka czerwona | 1 sztuka | |
papryka zielona | 1 sztuka | |
pomidory z puszki | 200 gramów | |
oliwa z oliwek | 2 łyżki | |
Rosół wołowy Knorr | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pokrój cebulę i paprykę w dużą kostkę. |
Krok 2 |
Pokrój kiełbasę w półplastry, podsmaż w garnku na oliwie, po czym dodaj cebulę i paprykę. Całość smaż około 4 minut. |
Krok 3 |
Dodaj puszkę pomidorów i kostkę rosołową wołową Knorr. |
Krok 4 |
Całość duś pod przykryciem przez około 10 minut. |
Autor: przepisy.pl |