Leczo - VIDEO
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kiełbasa zwyczajna - 200 gramów
  • cebula - 200 gramów
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka zielona - 1 sztuka
  • pomidory z puszki - 200 gramów
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • Esencja do duszonych mięs Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój cebulę i paprykę w dużą kostkę.
  2. Pokrój kiełbasę w półplastry, podsmaż w garnku na oliwie, po czym dodaj cebulę i paprykę. Całość smaż około 4 minut.
  3. Dodaj puszkę pomidorów i Bulionetkę doduszonych mięs Knorr
  4. Całość duś pod przykryciem przez około 10 minut.