Lekka sałatka z brokułem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • brokuł - 1 sztuka
  • pęczek rzodkiewek - 1 sztuka
  • mała puszka kukurydzy - 1 sztuka
  • gesty jogurt naturalny - 1 szklanka
  • majonez - 2 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Brokuła gotujemy w osolonej wodzie około nie dłużej niż minutę by się nie rozpadł. Kroimy na mniejsze kawałki.
  2. Rzodkiewki kroimy w plasterki, łączymy z kukurydzą i brokułem.
  3. Majonez łączymy z jogurtem i sosami czosnkowymi. Wlewamy do warzyw i delikatnie mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem i jeśli jest taka potrzeba, tez solą.