| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. |
| Krok 2 |
| Stopniowo dodawać po jednym jajku i dalej ucierać. |
| Krok 3 |
| Następnie delikatnie wymieszać z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia i wymieszaną z migdałami. Jeśli nie mam w domu migdałów, to dodaję mielone orzechy włoskie (ciasto wtedy jest w środku ciemniejsze), co zapobiega opadaniu owoców na spód. |
| Krok 4 |
| Ciasto przełożyć do wysmarowanej formy i wyrównać powierzchnię. |
| Krok 5 |
| Na wierzchu ciasta ułożyć owoce. |
| Krok 6 |
| Piec około 70 minut w temperaturze 180°C. |
| Krok 7 |
| Upieczony placek posypać cukrem pudem lub grubym kryształem bądź płatkami migdałowymi. Smacznego! |