Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. |
Krok 2 |
Stopniowo dodawać po jednym jajku i dalej ucierać. |
Krok 3 |
Następnie delikatnie wymieszać z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia i wymieszaną z migdałami. Jeśli nie mam w domu migdałów, to dodaję mielone orzechy włoskie (ciasto wtedy jest w środku ciemniejsze), co zapobiega opadaniu owoców na spód. |
Krok 4 |
Ciasto przełożyć do wysmarowanej formy i wyrównać powierzchnię. |
Krok 5 |
Na wierzchu ciasta ułożyć owoce. |
Krok 6 |
Piec około 70 minut w temperaturze 180°C. |
Krok 7 |
Upieczony placek posypać cukrem pudem lub grubym kryształem bądź płatkami migdałowymi. Smacznego! |