Lekkie danie z ryżu

0


Łatwe


45 min.


2 os.

Składniki
cebula100 gramów
ząbek czosnku1 sztuka
olej3 łyżki
Bulion cielęcy Knorr1 sztuka
imbir1 łyżeczka
ryż150 gramów
kurkuma1 łyżeczka
pasta curry1 łyżka
mięso z drobiu150 gramów
mrożone warzywa z groszkiem150 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Dobrze wypłucz ryż i zalej go czterema szklankami gorącej wody a następnie odstaw go na 10 minut.
Krok 2
Rozpuść kostkę rosołową Knorr w dwóch szklankach gorącej wody z kurkumą.
Krok 3
Skrój mięso w niewielką kostkę. Na rozgrzany olej wrzuć pastę biryani, imbir, cebulę czosnek i mięso. Obsmaż dokładnie mięso.
Krok 4
Potem odsącz ryż i rozprowadź go na mięsie. Zalej to wszystko rosołem i gotuj na solidnym ogniu aż mięso zmięknie a płyn wyparuje.
Krok 5
Ułóż mrożone warzywa na ryżu i duś pod przykryciem na niewielkim ogniu przez 10 minut.
Autor: garlicPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl