| |||||||||
| Składniki | ||
| mięso mielone z szynki | 500 gramów | |
| cebula | 1 sztuka | |
| papryka czerwona | 2 sztuki | |
| pomidory | 3 sztuki | |
| duża cukinia | 1 sztuka | |
| sos Tabasco | 1 łyżeczka | |
| Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr | 1 sztuka | |
| sól | 1 szczypta | |
| pieprz | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Podsmaż mięso na niewielkiej ilości tłuszczu, lekko przyprawiając solą i pieprzem. |
| Krok 2 |
| Dodaj pokrojoną w piórka cebulę i pokrojoną w średnią kostkę paprykę. Duś aż staną się półmiękkie. |
| Krok 3 |
| Następnie dodaj sparzone i pokrojone pomidory oraz cukinię i kostkę rosołową. Gotuj ok. 10 min, bez przykrycia by woda mogła wyparować. Dopraw koncentratem i sosem Tabasco. |
| Krok 4 |
| Podawaj z pieczywem, ryżem, kaszą (np. pęczak), lub jakimkolwiek innym dodatkiem. |
| Autor: Muffinka Muffinka |