Lekkie leczo po amerykańsku
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone z szynki - 500 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 2 sztuki
  • pomidory - 3 sztuki
  • duża cukinia - 1 sztuka
  • sos Tabasco - 1 łyżeczka
  • Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr - 1 sztuka
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Podsmaż mięso na niewielkiej ilości tłuszczu, lekko przyprawiając solą i pieprzem.
  2. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę i pokrojoną w średnią kostkę paprykę. Duś aż staną się półmiękkie.
  3. Następnie dodaj sparzone i pokrojone pomidory oraz cukinię i kostkę rosołową. Gotuj ok. 10 min, bez przykrycia by woda mogła wyparować. Dopraw koncentratem i sosem Tabasco.
  4. Podawaj z pieczywem, ryżem, kaszą (np. pęczak), lub jakimkolwiek innym dodatkiem.