|
Składniki | ||
mięso mielone z szynki | 500 gramów | |
cebula | 1 sztuka | |
papryka czerwona | 2 sztuki | |
pomidory | 3 sztuki | |
duża cukinia | 1 sztuka | |
sos Tabasco | 1 łyżeczka | |
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr | 1 sztuka | |
sól | 1 szczypta | |
pieprz | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Podsmaż mięso na niewielkiej ilości tłuszczu, lekko przyprawiając solą i pieprzem. |
Krok 2 |
Dodaj pokrojoną w piórka cebulę i pokrojoną w średnią kostkę paprykę. Duś aż staną się półmiękkie. |
Krok 3 |
Następnie dodaj sparzone i pokrojone pomidory oraz cukinię i kostkę rosołową. Gotuj ok. 10 min, bez przykrycia by woda mogła wyparować. Dopraw koncentratem i sosem Tabasco. |
Krok 4 |
Podawaj z pieczywem, ryżem, kaszą (np. pęczak), lub jakimkolwiek innym dodatkiem. |
Autor: Muffinka Muffinka |