| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Zagnieść ciasto z Kasi, żółtek, mąki tortowej, proszku do pieczenia oraz 0,5 szklanki cukru. |
| Krok 2 |
| Podzielić ciasto na trzy części. |
| Krok 3 |
| Włożyć do lodówki na około 1 godzinę. |
| Krok 4 |
| Ubić piankę z białek z dodatkiem 1 szklanki cukru oraz 2 łyżeczek mąki ziemniaczanej. |
| Krok 5 |
| Blachę wylepić jedną częścią ciasta. |
| Krok 6 |
| Na to wyłożyć mus jabłkowy, następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach kolejną porcję ciasta. |
| Krok 7 |
| To przykryć pianą ubitą z białek. |
| Krok 8 |
| Na wierzch zetrzeć ostatnią część ciasta. |
| Krok 9 |
| Piec w temperaturze około 170 stopni C. |
| Krok 10 |
| Po upieczeniu polać lukrem z cukru pudru. |