Leśna szarlotka

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia0.5 sztuk
jajko5 sztuk
mąka tortowa3 szklanki
cukier1.5 szklanek
proszek do pieczenia1 łyżeczka
mąka ziemniaczana2 łyżeczki
mus jabłkowy2 szklanki
Przygotowanie
Krok 1
Zagnieść ciasto z Kasi, żółtek, mąki tortowej, proszku do pieczenia oraz 0,5 szklanki cukru.
Krok 2
Podzielić ciasto na trzy części.
Krok 3
Włożyć do lodówki na około 1 godzinę.
Krok 4
Ubić piankę z białek z dodatkiem 1 szklanki cukru oraz 2 łyżeczek mąki ziemniaczanej.
Krok 5
Blachę wylepić jedną częścią ciasta.
Krok 6
Na to wyłożyć mus jabłkowy, następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach kolejną porcję ciasta.
Krok 7
To przykryć pianą ubitą z białek.
Krok 8
Na wierzch zetrzeć ostatnią część ciasta.
Krok 9
Piec w temperaturze około 170 stopni C.
Krok 10
Po upieczeniu polać lukrem z cukru pudru.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl