Przygotowanie |
Krok 1 |
Zagnieść ciasto z Kasi, żółtek, mąki tortowej, proszku do pieczenia oraz 0,5 szklanki cukru. |
Krok 2 |
Podzielić ciasto na trzy części. |
Krok 3 |
Włożyć do lodówki na około 1 godzinę. |
Krok 4 |
Ubić piankę z białek z dodatkiem 1 szklanki cukru oraz 2 łyżeczek mąki ziemniaczanej. |
Krok 5 |
Blachę wylepić jedną częścią ciasta. |
Krok 6 |
Na to wyłożyć mus jabłkowy, następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach kolejną porcję ciasta. |
Krok 7 |
To przykryć pianą ubitą z białek. |
Krok 8 |
Na wierzch zetrzeć ostatnią część ciasta. |
Krok 9 |
Piec w temperaturze około 170 stopni C. |
Krok 10 |
Po upieczeniu polać lukrem z cukru pudru. |