Letni torcik z owocami

1


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
okrągłe bezglutenowe biszkopty1 opakowanie
serek Danio waniliowy4 opakowania
brzoskwinie3 sztuki
winogrona1 unit
galaretka agrestowa bezglutenowa2 opakowania
galaretka truskawkowa bezglutenowa1 opakowanie
galaretka cytrynowa bezglutenowa1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Wszystkie galaretki - każdą osobno rozpuszczamy w 400 ml wody. Studzimy.
Krok 2
Brzoskwinie obieramy i kroimy w kosteczkę.
Krok 3
Jedną zieloną galaretkę i czerwoną (osobno) mieszamy z serkami (dodajemy po dwa serki do każdej galaretki).
Krok 4
Na dno tortownicy układamy biszkopty.
Krok 5
Wylewamy połowę masy serkowej zielonej i wkładamy do lodówki, aby stężała.
Krok 6
Następnie połowę masy czerwonej i ponownie wkładamy do lodówki.
Krok 7
Teraz układamy brzoskwinie i zalewamy je zieloną galaretką i wkładamy do lodówki.
Krok 8
Po zastygnięciu warstwy galaretki z brzoskwiniami, wylewamy kolejno serową warstwę czerwoną, a następnie zieloną. Za każdym razem wkładając do lodówki do zastygnięcia.
Krok 9
Teraz układamy winogrona jeden obok drugiego dość ciasno i zalewamy to galaretką żółtą.
Krok 10
Wkładamy do lodówki na parę godzin do całkowitego zastygnięcia wszystkich warstw.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl