| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Wszystkie galaretki - każdą osobno rozpuszczamy w 400 ml wody. Studzimy. |
| Krok 2 |
| Brzoskwinie obieramy i kroimy w kosteczkę. |
| Krok 3 |
| Jedną zieloną galaretkę i czerwoną (osobno) mieszamy z serkami (dodajemy po dwa serki do każdej galaretki). |
| Krok 4 |
| Na dno tortownicy układamy biszkopty. |
| Krok 5 |
| Wylewamy połowę masy serkowej zielonej i wkładamy do lodówki, aby stężała. |
| Krok 6 |
| Następnie połowę masy czerwonej i ponownie wkładamy do lodówki. |
| Krok 7 |
| Teraz układamy brzoskwinie i zalewamy je zieloną galaretką i wkładamy do lodówki. |
| Krok 8 |
| Po zastygnięciu warstwy galaretki z brzoskwiniami, wylewamy kolejno serową warstwę czerwoną, a następnie zieloną. Za każdym razem wkładając do lodówki do zastygnięcia. |
| Krok 9 |
| Teraz układamy winogrona jeden obok drugiego dość ciasno i zalewamy to galaretką żółtą. |
| Krok 10 |
| Wkładamy do lodówki na parę godzin do całkowitego zastygnięcia wszystkich warstw. |