Przygotowanie |
Krok 1 |
Wszystkie galaretki - każdą osobno rozpuszczamy w 400 ml wody. Studzimy. |
Krok 2 |
Brzoskwinie obieramy i kroimy w kosteczkę. |
Krok 3 |
Jedną zieloną galaretkę i czerwoną (osobno) mieszamy z serkami (dodajemy po dwa serki do każdej galaretki). |
Krok 4 |
Na dno tortownicy układamy biszkopty. |
Krok 5 |
Wylewamy połowę masy serkowej zielonej i wkładamy do lodówki, aby stężała. |
Krok 6 |
Następnie połowę masy czerwonej i ponownie wkładamy do lodówki. |
Krok 7 |
Teraz układamy brzoskwinie i zalewamy je zieloną galaretką i wkładamy do lodówki. |
Krok 8 |
Po zastygnięciu warstwy galaretki z brzoskwiniami, wylewamy kolejno serową warstwę czerwoną, a następnie zieloną. Za każdym razem wkładając do lodówki do zastygnięcia. |
Krok 9 |
Teraz układamy winogrona jeden obok drugiego dość ciasno i zalewamy to galaretką żółtą. |
Krok 10 |
Wkładamy do lodówki na parę godzin do całkowitego zastygnięcia wszystkich warstw. |