Letni torcik z owocami
  • 60 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • okrągłe bezglutenowe biszkopty - 1 opakowanie
  • serek Danio waniliowy - 4 opakowania
  • brzoskwinie - 3 sztuki
  • winogrona - 1 unit
  • galaretka agrestowa bezglutenowa - 2 opakowania
  • galaretka truskawkowa bezglutenowa - 1 opakowanie
  • galaretka cytrynowa bezglutenowa - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie galaretki - każdą osobno rozpuszczamy w 400 ml wody. Studzimy.
  2. Brzoskwinie obieramy i kroimy w kosteczkę.
  3. Jedną zieloną galaretkę i czerwoną (osobno) mieszamy z serkami (dodajemy po dwa serki do każdej galaretki).
  4. Na dno tortownicy układamy biszkopty.
  5. Wylewamy połowę masy serkowej zielonej i wkładamy do lodówki, aby stężała.
  6. Następnie połowę masy czerwonej i ponownie wkładamy do lodówki.
  7. Teraz układamy brzoskwinie i zalewamy je zieloną galaretką i wkładamy do lodówki.
  8. Po zastygnięciu warstwy galaretki z brzoskwiniami, wylewamy kolejno serową warstwę czerwoną, a następnie zieloną. Za każdym razem wkładając do lodówki do zastygnięcia.
  9. Teraz układamy winogrona jeden obok drugiego dość ciasno i zalewamy to galaretką żółtą.
  10. Wkładamy do lodówki na parę godzin do całkowitego zastygnięcia wszystkich warstw.