Lin duszony w chrzanie

0


Średnie


45 min.


5 os.

Składniki
liść laurowy2 sztuki
pieprz1 szczypta
śmietana1 szklanka
sól1 szczypta
cukier1 szczypta
mąka1 łyżka
masło1 łyżka
bulion0.5 szklanek
ocet winny2 łyżki
tarty chrzan0.5 szklanek
lin1 kilogram
Przygotowanie
Krok 1
Liny odfiltetuj, pokrój na niewielkie kawałki, oprósz solą i pieprzem. Pozostaw przykryte około 30 minut.
Krok 2
Ryby smaż około 3 minuty w rondlu na maśle*, posyp pokruszonymi listkami laurowymi, skrop bulionem i duś około 10 minut. Dodaj chrzan.
Krok 3
Śmietanę wymieszaj z mąką, solą, pieprzem, cukrem i octem winnym. Wlej do ryby i duś jeszcze około 15 minut. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl