Linguine z kurczakiem i parmezanem na zielono
  • 45 minut
  • 2 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • makaron linguine - 2 sztuki
  • pierś kurczaka podwójna - 1 sztuka
  • brokuł - 0.5 sztuk
  • por - 0.5 sztuk
  • tarty parmezan - 3 łyżki
  • oliwa - 2 łyżki
  • masło - 1 łyżka
  • czosnek - ząbki - 1 sztuka
  • pieprz - 1 szczypta
  • Rosół z kury Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Pierś z kurczaka zamarynować w oleju z kostką Knorr rosół z kury, następnie usmażyć go na patelni, dodać pokrojony por, biały pieprz, czosnek i blanszowany brokuł. Chwilę podsmażyć pod przykryciem. Dodać makaron linguine ugotowany al dente, oraz łyżkę masła i ser parmezanem.
  2. Nałożyć na talerz, posypać jeszcze odrobiną ser i podawać z białym winem.