Linguine z parmezanem i ricottą

4


Łatwe


25 min.


6 os.

Składniki
makaron linguine500 gramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr1 sztuka
ser ricotta250 gramów
starty parmezan (lub inny ostry ser)60 gramów
masło w kawałkach90 gramów
świeża lub suszona papryczka chilli1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Zagotuj w dużym garnku wodę z kostką Knorr i ugotuj makaron al dente.
Krok 2
W misce wymieszaj miękkie masło oraz ser ricotta. Posiekaj chilli.
Krok 3
Dopraw posiekanym chilli i Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Krok 4
Połącz makaron z masa serową, wymieszaj z parmezanem, podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl