Linguine z parmezanem i ricottą
  • 15 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron linguine - 500 gramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr - 1 sztuka
  • ser ricotta - 250 gramów
  • starty parmezan (lub inny ostry ser) - 60 gramów
  • masło w kawałkach - 90 gramów
  • świeża lub suszona papryczka chilli - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Zagotuj w dużym garnku wodę z kostką Knorr i ugotuj makaron al dente.
  2. W misce wymieszaj miękkie masło oraz ser ricotta. Posiekaj chilli.
  3. Dopraw posiekanym chilli i Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
  4. Połącz makaron z masa serową, wymieszaj z parmezanem, podawaj.