Linguini z cukinią po sycylijsku

12


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
makaron linguini lub spaghetti150 gramów
Fix Rurki Arrabiata z kurczakiem Knorr1 opakowanie
oliwa z oliwek2 łyżki
ząbki czosnku2 sztuki
cukinia1 sztuka
anchois lub mała puszka koreczków helskich20 gramów
filet z ryby (np. z łososia lub dorsza)100 gramów
białe wino100 mililitrów
świeża bazylia50 gramów
woda200 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj al dente. Cukinię pokrój w paseczki, koreczki anchois posiekaj, rybę pokrój w kostkę.
Krok 2
Na rozgrzaną oliwę wrzuć lekko rozgnieciony czosnek. Podsmaż go chwilę. Dodaj cukinię, smaż chwilę. Dodaj koreczki anchois i rybę.
Krok 3
Całość podlej winem, a następnie gotuj pod przykryciem około 3 minut. Po tym czasie dodaj makaron.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z 200 ml zimnej wody i zalej nim składniki na patelni. Całość gotuj 2-3 minuty.
Krok 5
Tuż przed podaniem do gotowej już pasty dodaj pokrojoną w paseczki bazylię. Białe wino możesz zastąpić wermutem, który wzbogaci potrawę o ziołową nutę.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl