Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron ugotuj al dente. Cukinię pokrój w paseczki, koreczki anchois posiekaj, rybę pokrój w kostkę.
|
Krok 2 |
Na rozgrzaną oliwę wrzuć lekko rozgnieciony czosnek. Podsmaż go chwilę. Dodaj cukinię, smaż chwilę. Dodaj koreczki anchois i rybę.
|
Krok 3 |
Całość podlej winem, a następnie gotuj pod przykryciem około 3 minut. Po tym czasie dodaj makaron.
|
Krok 4 |
Fix Knorr wymieszaj z 200 ml zimnej wody i zalej nim składniki na patelni. Całość gotuj 2-3 minuty.
|
Krok 5 |
Tuż przed podaniem do gotowej już pasty dodaj pokrojoną w paseczki bazylię.
Białe wino możesz zastąpić wermutem, który wzbogaci potrawę o ziołową nutę.
|