LIZAKI Z CUKRU

19


Trudne


15 min.


1 os.

Składniki
cukier250 gramów
woda2 łyżki
sok z 1 cytryny2 unit
Przygotowanie
Krok 1
Wsypać do garnka cukier, dodać dwie łyżki wody i zrobić karmel: poczekać jak zacznie bulgotać i zmieniać kolor na złoty.
Krok 2
Wtedy można zacząć mieszać, aż do całkowitego rozpuszczenia cukru.
Krok 3
Na końcu dodać kilka kropel soku z cytryny.
Krok 4
Zamieszać, zdjąć z ognia i wylewać duże krople karmelu na arkusz papieru do pieczenia albo pergaminu.
Krok 5
Do każdej z nich wkładać długie patyczki i zostawić lizaki do ostygnięcia.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl