Łódeczki z ziemniaków
  • 45 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • ziemniaki średniej wielkości - 8 sztuk
  • Fix Spaghetti Carbonara Knorr - 1 opakowanie
  • boczek wędzony - 6 plastrów
  • cebula - 1 sztuka
  • ser cheddar - 100 gramów
  • Ketchup Hellmann's Łagodny - 7 łyżek
  • Sos sałatkowy Naturalnie smaczne Paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • pieprz cayenne - 1 szczypta
  • ser feta - 3 łyżki
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki
  • sól do smaku - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Upieczone ziemniaki przekrój wzdłuż na połówki, wydrąż miąższ, a następnie posiekaj go.
  2. Boczek oraz cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj miąższ z ziemniaków i dopraw Fixem Knorr oraz pieprzem cayenne.
  3. Gotowy farsz nałóż do ziemniaczanych łupin, wierzch posyp cheddarem oraz fetą.
  4. Ziemniaki ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 °C na 15 minut.
  5. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z ketchupem Hellmann's i łyżką oliwy. Upieczone i gorące ziemniaki podawaj z przygotowanym dipem.