Lody czekoladowe z bitą śmietaną "Kot"
  • 5 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • Big Milk Trio Caramella
  • bita śmietana
  • polewa czekoladowa
  • żelki misie
  • wafelki
  • orzechy nerkowca
  • kolorowa posypka – gwiazdki

Sposób przygotowania:

  1. Namaluj polewą paski na talerzu.
  2. Ułóż na nich dużą kulkę lodów czekoladowych.
  3. Obok połóż mniejszą kulkę lodów karmelowych – to główka kota.
  4. Na główce namaluj polewą wąsy, nos i oczy. Pyszczek zrób z kolorowej gwiazdki.
  5. Bitą śmietanę wyciśnij z worka cukierniczego, tworząc ogonek kota.
  6. Z wafla wytnij nożem z ząbkami 2 małe trójkąty – uszy kota – i wetknij je w główkę.
  7. Z orzechów nerkowca zrób przednie łapki kota – jak na zdjęciu.
  8. Deser udekoruj żelkami.