Lody czekoladowe z wafelkami "Pszczoła"

6


Łatwe


5 min.


1 os.

Składniki
Big Milk Trio Tropicana
Big Milk Trio Caramella
wafle
żółte drażetki
Przygotowanie
Krok 1
Z lodów czekoladowych zrób dużą kulkę i połóż ją na talerzu blisko brzegu – to będzie głowa pszczoły.
Krok 2
Zrób kilka mniejszych kulek z lodów czekoladowych i karmelowych. Następnie ułóż je na przemian, tworząc tułów.
Krok 3
Z wafli wytnij delikatnie nożem z ząbkami 2 duże i 3 małe trójkąty. Większe wetknij między kulki tułowia, tak aby powstały skrzydełka. Dwa mniejsze trójkąty umieść w główce pszczoły (tak jak na zdjęciu), tworząc z nich pyszczek.
Krok 4
Z drażetek zrób oczy. Trzeci mały trójkąt umieść na końcu tułowia jako żądło. Lody podawaj od razu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl