Lody czekoladowe z wafelkami "Pszczoła"
  • 5 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • Big Milk Trio Tropicana
  • Big Milk Trio Caramella
  • wafle
  • żółte drażetki

Sposób przygotowania:

  1. Z lodów czekoladowych zrób dużą kulkę i połóż ją na talerzu blisko brzegu – to będzie głowa pszczoły.
  2. Zrób kilka mniejszych kulek z lodów czekoladowych i karmelowych. Następnie ułóż je na przemian, tworząc tułów.
  3. Z wafli wytnij delikatnie nożem z ząbkami 2 duże i 3 małe trójkąty. Większe wetknij między kulki tułowia, tak aby powstały skrzydełka. Dwa mniejsze trójkąty umieść w główce pszczoły (tak jak na zdjęciu), tworząc z nich pyszczek.
  4. Z drażetek zrób oczy. Trzeci mały trójkąt umieść na końcu tułowia jako żądło. Lody podawaj od razu.