Lody dla dzieci "Aparat fotograficzny"

1


Łatwe


5 min.


1 os.

Składniki
Big Milk Trio Biscotta
polewa czekoladowa
polewa lukrowa różowa
kolorowe drażetki owocowe
kolorowa posypka – gwiazdki
duże wafle
Przygotowanie
Krok 1
Nożem z ząbkami wytnij z wafla prostokąt o wymiarach 5 cm x 8 cm (korpus aparatu), kółko o średnicy 3 cm (obiektyw) i mały prostokąt (lampa błyskowa).
Krok 2
Rozpuszczoną polewą czekoladową pomaluj w kratkę największy wafel.
Krok 3
Lampę błyskową pomaluj na różowo polewą lukrową.
Krok 4
Z lewej strony aparatu umieść okrągły wafelek – podstawę obiektywu – a na nim dużą kulkę lodów karmelowych.
Krok 5
Po prawej stronie, w rogu, połóż różową lampę błyskową. Poniżej ułóż przyciski z kolorowych drażetek. Deser udekoruj posypką.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl