Lody dla dzieci "Aparat fotograficzny"
  • 5 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • Big Milk Trio Biscotta
  • polewa czekoladowa
  • polewa lukrowa różowa
  • kolorowe drażetki owocowe
  • kolorowa posypka – gwiazdki
  • duże wafle

Sposób przygotowania:

  1. Nożem z ząbkami wytnij z wafla prostokąt o wymiarach 5 cm x 8 cm (korpus aparatu), kółko o średnicy 3 cm (obiektyw) i mały prostokąt (lampa błyskowa).
  2. Rozpuszczoną polewą czekoladową pomaluj w kratkę największy wafel.
  3. Lampę błyskową pomaluj na różowo polewą lukrową.
  4. Z lewej strony aparatu umieść okrągły wafelek – podstawę obiektywu – a na nim dużą kulkę lodów karmelowych.
  5. Po prawej stronie, w rogu, połóż różową lampę błyskową. Poniżej ułóż przyciski z kolorowych drażetek. Deser udekoruj posypką.