Lody jogurtowe z owocami leśnymi i płatkami
  • 5 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Big Milk Yogurt Strawberry - 1 opakowanie
  • mrożone jeżyny - 200 gramów
  • cukier - 2 łyżki
  • jeżyny - 50 gramów
  • borówki - 50 gramów
  • maliny - 50 gramów
  • płatki śniadaniowe - 100 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Rozmroź jeżyny i zasyp je cukrem, a następnie zmiksuj i przecedź przed drobne sitko. Gotowy sos jeżynowy wylej na dno pucharka (zostaw trochę, by polać nim deser na koniec). Możesz również użyć dżemu jeżynowego, a w sezonie zrobić sos ze świeżych owoców.
  2. Na wylany na dno pucharka sos wyłóż leśne owoce i posyp je kukurydzianymi płatkami. Następnie nałóż trzy kulki lodów Big Milk Yogurt Strawberry.
  3. Na wierzchu lodów ułóż owoce: jeżyny, borówki i maliny. Polej gotowy deser pozostałym sosem i dodaj płatki wraz z owocami.