Lody jogurtowe z owocami leśnymi i płatkami

5


Łatwe


5 min.


2 os.

Składniki
Big Milk Yogurt Strawberry1 opakowanie
mrożone jeżyny200 gramów
cukier2 łyżki
jeżyny 50 gramów
borówki50 gramów
maliny50 gramów
płatki śniadaniowe100 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Rozmroź jeżyny i zasyp je cukrem, a następnie zmiksuj i przecedź przed drobne sitko. Gotowy sos jeżynowy wylej na dno pucharka (zostaw trochę, by polać nim deser na koniec). Możesz również użyć dżemu jeżynowego, a w sezonie zrobić sos ze świeżych owoców.
Krok 2
Na wylany na dno pucharka sos wyłóż leśne owoce i posyp je kukurydzianymi płatkami. Następnie nałóż trzy kulki lodów Big Milk Yogurt Strawberry.
Krok 3
Na wierzchu lodów ułóż owoce: jeżyny, borówki i maliny. Polej gotowy deser pozostałym sosem i dodaj płatki wraz z owocami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl