Lody owocowe z rurkami waflowymi "Żyrafa"

2


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
Big Milk Trio Tropicana
rurki waflowe
polewa czekoladowa
świeża mięta
kolorowa posypka – gwiazdki
żelki misie
Przygotowanie
Krok 1
Zrób 2 kulki lodów: większą z brzoskwiniowych i mniejszą z ananasowych. Włóż je na talerzu do zamrażalnika na 30 minut.
Krok 2
Przytnij 5 rurek waflowych: 4 krótsze kawałki będą nogami żyrafy, jeden dłuższy – szyją.
Krok 3
Na talerz nałóż porcję bitej śmietany.
Krok 4
W większą kulkę lodów wyjętych z zamrażalnika wetknij 4 krótsze rurki z jednej strony i piątą dłuższą z drugiej strony. Następnie postaw żyrafę na bitej śmietanie.
Krok 5
Na końcu szyi umieść głowę żyrafy z mniejszej kulki lodów.
Krok 6
Z polewy czekoladowej zrób żyrafie rogi i pyszczek, z gwiazdek oczy, a z listków mięty uszy.
Krok 7
Deser z lodami udekoruj żelkami, posypką i listkami mięty.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl