Lody owocowe z rurkami waflowymi "Żyrafa"
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Big Milk Trio Tropicana
  • rurki waflowe
  • polewa czekoladowa
  • świeża mięta
  • kolorowa posypka – gwiazdki
  • żelki misie

Sposób przygotowania:

  1. Zrób 2 kulki lodów: większą z brzoskwiniowych i mniejszą z ananasowych. Włóż je na talerzu do zamrażalnika na 30 minut.
  2. Przytnij 5 rurek waflowych: 4 krótsze kawałki będą nogami żyrafy, jeden dłuższy – szyją.
  3. Na talerz nałóż porcję bitej śmietany.
  4. W większą kulkę lodów wyjętych z zamrażalnika wetknij 4 krótsze rurki z jednej strony i piątą dłuższą z drugiej strony. Następnie postaw żyrafę na bitej śmietanie.
  5. Na końcu szyi umieść głowę żyrafy z mniejszej kulki lodów.
  6. Z polewy czekoladowej zrób żyrafie rogi i pyszczek, z gwiazdek oczy, a z listków mięty uszy.
  7. Deser z lodami udekoruj żelkami, posypką i listkami mięty.