Przygotowanie |
Krok 1 |
Zrób 2 kulki lodów: większą z brzoskwiniowych i mniejszą z ananasowych. Włóż je na talerzu do zamrażalnika na 30 minut.
|
Krok 2 |
Przytnij 5 rurek waflowych: 4 krótsze kawałki będą nogami żyrafy, jeden dłuższy – szyją.
|
Krok 3 |
Na talerz nałóż porcję bitej śmietany.
|
Krok 4 |
W większą kulkę lodów wyjętych z zamrażalnika wetknij 4 krótsze rurki z jednej strony i piątą dłuższą z drugiej strony. Następnie postaw żyrafę na bitej śmietanie.
|
Krok 5 |
Na końcu szyi umieść głowę żyrafy z mniejszej kulki lodów.
|
Krok 6 |
Z polewy czekoladowej zrób żyrafie rogi i pyszczek, z gwiazdek oczy, a z listków mięty uszy.
|
Krok 7 |
Deser z lodami udekoruj żelkami, posypką i listkami mięty. |