Lody truskawkowe z owocami "Ptaszek"
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Big Milk Trio Neapolitana
  • truskawki
  • polewa czekoladowa
  • polewa z białej czekolady
  • bita śmietana
  • orzechy w czekoladzie w kolorowej polewie

Sposób przygotowania:

  1. Przed przygotowaniem deseru podgrzej w garnku z wodą polewy.
  2. Rozpuszczonymi polewami namaluj na talerzu dwukolorowe zygzaki – jak na zdjęciu.
  3. Na wzorze umieść dużą kulkę lodów truskawkowych.
  4. Truskawki przekrój wzdłuż na połówki, a następnie pokrój je w plasterki. Umieść 2-3 plasterki na szczycie truskawkowej kulki – to będzie czub z piór.
  5. Z jednej połówki truskawki wytnij niewielki trójkąt na dziób ptaszka i umieść go na środku kulki.
  6. Zrób oczy z kropelek czekoladowej polewy.
  7. Deser udekoruj kroplami bitej śmietany, ozdobionej orzeszkami w różnych kolorach.