Lody truskawkowe z polewą czekoladową "Duszek"

2


Łatwe


15 min.


2 os.

Składniki
Big Milk Trio Neapolitana
polewa czekoladowa
orzechy nerkowca
kolorowa posypka – gwiazdki
bezy2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Namaluj polewą na talerzu ogonek i brzuszek duszka.
Krok 2
Na brzuszek nałóż dużą kulkę lodów truskawkowych, a nad nim zrób główkę z mniejszej kulki lodów śmietankowych.
Krok 3
Na głowie duszka namaluj polewą duże okrągłe oczy i uśmiechniętą buzię.
Krok 4
Między lodowe kulki wetknij 2 orzeszki nerkowca – to rączki.
Krok 5
Ogonek i połowę talerza udekoruj gwiazdkową posypką.
Krok 6
Bezy pokrusz i posyp nimi pozostałą część talerza.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl