Lody truskawkowe z polewą czekoladową "Duszek"
  • 15 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Big Milk Trio Neapolitana
  • polewa czekoladowa
  • orzechy nerkowca
  • kolorowa posypka – gwiazdki
  • bezy - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Namaluj polewą na talerzu ogonek i brzuszek duszka.
  2. Na brzuszek nałóż dużą kulkę lodów truskawkowych, a nad nim zrób główkę z mniejszej kulki lodów śmietankowych.
  3. Na głowie duszka namaluj polewą duże okrągłe oczy i uśmiechniętą buzię.
  4. Między lodowe kulki wetknij 2 orzeszki nerkowca – to rączki.
  5. Ogonek i połowę talerza udekoruj gwiazdkową posypką.
  6. Bezy pokrusz i posyp nimi pozostałą część talerza.