Lody z dodatkiem wanilii z Madagaskaru i prażonymi migdałami

8


Łatwe


20 min.


2 os.

Składniki
Carte d'Or Vanilla300 gramów
migdały pokrojone w słupki0.5 opakowań
Sos tofii:
cukier1 szklanka
miękkie masło85 gramów
śmietanka kremówka 250 mililitrów
sól1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Na suchą, lekko rozgrzaną na niewielkim ogniu patelnię wsypujemy cukier. Kiedy się rozpuści i będzie złotego koloru dodajemy masło.
Krok 2
Po połączeniu tych dwu składników dodajemy sól oraz śmietankę i energicznie mieszamy drewnianą łyżką aż uzyskamy oczekiwaną konsystencję.
Krok 3
Migdały prażymy na suchej patelni aż będą lekko złote.
Krok 4
Na talerzyk wylewamy sos toffi, dodajemy lody z wanilią z Madagaskaru Carte D’or i posypujemy prażonymi migdałami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl