|
Składniki | ||
Carte d'Or Vanilla | 300 gramów | |
migdały pokrojone w słupki | 0.5 opakowań | |
Sos tofii: | ||
cukier | 1 szklanka | |
miękkie masło | 85 gramów | |
śmietanka kremówka | 250 mililitrów | |
sól | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Na suchą, lekko rozgrzaną na niewielkim ogniu patelnię wsypujemy cukier. Kiedy się rozpuści i będzie złotego koloru dodajemy masło. |
Krok 2 |
Po połączeniu tych dwu składników dodajemy sól oraz śmietankę i energicznie mieszamy drewnianą łyżką aż uzyskamy oczekiwaną konsystencję. |
Krok 3 |
Migdały prażymy na suchej patelni aż będą lekko złote. |
Krok 4 |
Na talerzyk wylewamy sos toffi, dodajemy lody z wanilią z Madagaskaru Carte D’or i posypujemy prażonymi migdałami. |
Autor: przepisy.pl |