Łopatka duszona w kapuście

Składniki:

  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżka
  • Rosół drobiowo-wołowy Knorr - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • olej - 2 łyżki
  • marchewka - 1 sztuka
  • pieprz - 1 szczypta
  • pietruszka - 1 sztuka
  • biała kapusta - 50 dekagramów
  • czosnek ząbki - 2 sztuki
  • łopatka wieprzowa - 70 dekagramów

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w kostkę i oprósz Przyprawą do mięs Knorr. Cebulę i czosnek posiekaj. Wszystko podsmaż na oleju, oprósz pieprzem.
  2. Rosół drobiowo-wołowy Knorr rozpuść we wrzątku i dodaj do mięsa. Duś 30 minut.
  3. W tym czasie poszatkuj kapustę, marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  4. Warzywa dodaj do mięsa i duś kolejne 30 minut. Dopraw, jeżeli uznasz to za konieczne.