Łopatka jagnięca z sosem paprykowym

0


Średnie


45 min.


4 os.

Składniki
pieprz1 łyżeczka
sól1 łyżeczka
cukier4 łyżeczki
kolendra mielona2 łyżeczki
ocet ryżowy2 łyżki
papryka chilli0.5 łyżeczek
papryka czerwona2 sztuki
kumin mielony0.5 łyżeczek
skórka z pomarańczy1 łyżeczka
Łopatka jagnięca z sosem paprykowym3 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Papryki upiecz, obierz ze skóry i usuń nasiona, a miąższ pokrój grubo.
Krok 2
Do papryki dodaj cukier, ocet, skórkę pomarańczową, kolendrę, chili oraz kumin.
Krok 3
Wszystko razem zmiksuj.
Krok 4
Łopatki natrzyj solą i pieprzem i włóż do brytfanny. Piecz przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni.
Krok 5
Masę paprykową gotuj w rondelku przez kilka minut. Nie przestawaj mieszać. Łopatkę podziel na podwójne kotleciki i podawaj z sosem paprykowym.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl