Łosoś a la carbonara

9


Łatwe


45 min.


2 os.

Składniki
świeży filet z łososia 500 gramów
Fix Spaghetti Carbonara Knorr1 opakowanie
starty żółty ser4 łyżki
ocet balsamiczny4 łyżki
biały pieprz
sól do smaku
woda300 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój filet z łososia na 4-5 porcji. Oprósz białym pieprzem i solą, jeśli zachodzi taka potrzeba.
Krok 2
Ułóż łososia w naczyniu do zapiekania, skrop cytryną i odstaw na 20 minut.
Krok 3
Rozmieszaj Fix Spaghetti Carbonara Knorr w 300 mililitrach wody i zagotuj.
Krok 4
Zalej porcje łososia przygotowanym Fixem Knorr tak, aby łosoś pozostawał widoczny. Posyp lekko startym serem.
Krok 5
Zapiekaj około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Przed podaniem, porcje ryby lekko skrop octem balsamicznym i dopraw do smaku jeśli to konieczne.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl