Łosoś gotowany na parze w warzywach
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • dzwonki łososia - 2 sztuki
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 2 sztuki
  • marchewki - 2 sztuki
  • por - 1 sztuka
  • masło

Sposób przygotowania:

  1. Obierz łososia ze skórki, lekko go posól i posyp rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr.
  2. Zetrzyj warzywa na tarce i wymieszaj z drugą rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr.
  3. Rozłóż folię aluminiową, ułóż na niej połowę warzyw, a następnie połóż rybę. Dodaj odrobinę masła, po czym przykryj łososia pozostałymi warzywami.
  4. Zawiń folię i całość gotuj na parze przez około 20 minut. Dopraw danie do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.