Łosoś gotowany na parze w warzywach

27


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
dzwonki łososia2 sztuki
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr2 sztuki
marchewki2 sztuki
por1 sztuka
masło
Przygotowanie
Krok 1
Obierz łososia ze skórki, lekko go posól i posyp rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr.
Krok 2
Zetrzyj warzywa na tarce i wymieszaj z drugą rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr.
Krok 3
Rozłóż folię aluminiową, ułóż na niej połowę warzyw, a następnie połóż rybę. Dodaj odrobinę masła, po czym przykryj łososia pozostałymi warzywami.
Krok 4
Zawiń folię i całość gotuj na parze przez około 20 minut. Dopraw danie do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl