Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem

0


Średnie


60 min.


2 os.

Składniki
olej2 łyżki
marchewka1 sztuka
pieprz2 szczypty
tymianek1 sztuka
cytryna1 sztuka
Bulionetka drobiowa Knorr1 opakowanie
papryka słodka1 łyżka
rukola liście 2 łyżki
sałata - liście3 sztuki
dzwonko łososia2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Łososia czyścimy, myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym.
Krok 2
Dwie łyżki oleju z oliwek wlewany do miseczki, wkładamy ząbek czosnku, pół łyżeczki pieprzu, papryki tymianek i kostkę rosołową drobiową Knorra. mieszamy.
Krok 3
Łososia nacieramy marantą odstawiamy na całą noc do lodówki.
Krok 4
Łososia pieczemy w kombiwarze w 150 stopniach po 12 minut z każdej strony.
Krok 5
Robimy dekoracje z warzyw. Układamy łososia na liściach rukoli posypujemy startą skórką z cytryny , świeżym tymiankiem robimy różyczki z marchewki.
Autor: MariolaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl