Łosoś na liściach rukoli ze świezym tymiankiem
  • 60 minut
  • 2 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • dzwonko łososia - 2 sztuki
  • rukola liście - 2 łyżki
  • olej - 2 łyżki
  • tymianek - 1 sztuka
  • pieprz - 2 szczypty
  • papryka słodka - 1 łyżka
  • sałata - liście - 3 sztuki
  • marchewka - 1 sztuka
  • cytryna - 1 sztuka
  • Bulionetka drobiowa Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Łososia czyścimy, myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym.
  2. Dwie łyżki oleju z oliwek wlewany do miseczki, wkładamy ząbek czosnku, pół łyżeczki pieprzu, papryki tymianek i kostkę rosołową drobiową Knorra. mieszamy.
  3. Łososia nacieramy marantą odstawiamy na całą noc do lodówki.
  4. Łososia pieczemy w kombiwarze w 150 stopniach po 12 minut z każdej strony.
  5. Robimy dekoracje z warzyw. Układamy łososia na liściach rukoli posypujemy startą skórką z cytryny , świeżym tymiankiem robimy różyczki z marchewki.