Łosoś na warzywnej pierzynce

0


Średnie


30 min.


4 os.

Składniki
łosoś dzwonka4 sztuki
marchew2 sztuki
brokuł0.5 sztuk
fasolka szparagowa żółta200 gramów
jajko1 sztuka
mąka4 łyżki
masło2 łyżki
mleko0.5 szklanek
pieprz1 szczypta
sól1 szczypta
sok z cytryny1 łyżeczka
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr2 łyżeczki
Przygotowanie
Krok 1
Łososia przyprawić przyprawą Knorr i skropić sokiem z cytryny, odstawić do lodówki na 30 min.
Krok 2
Z jajka, 3 łyżek mleka, 3 łyżek mąki i szczypty soli zrobić ciasto naleśnikowe. Łososia obtoczyć w cieście i usmażyć na złoty kolor.
Krok 3
Na patelni roztopić masło, dodać 1 łyżkę mąki i mleko, cały czas energicznie mieszać, aby sos beszamelowy był gładki i bez grudek. Gotowy sos doprawiamy solą, pieprzem i gałką, dodajemy ugotowane al dente warzywa i delikatnie mieszamy. Warzywa wykładamy na talerz, a wierz układamy usmażonego łososia.
Autor: gukingaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl