Łosoś pachnący koperkiem

9


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
łosoś w dzwonkach600 gramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżka
koperek1 sztuka
ząbek czosnku1 sztuka
miękkie masło100 gramów
cytryna1 sztuka
olej3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Opłucz, odsącz i posiekaj koperek. Wymieszaj 1/3 koperku z masłem, następnie zawiń w folię i włóż do lodówki.
Krok 2
Opłucz łososia, osusz go i skrop sokiem z cytryny, po czym lekko posyp przyprawą Knorr.
Krok 3
Obierz czosnek, przeciśnij przez praskę i wymieszaj z olejem oraz resztą przyprawy.
Krok 4
Posmaruj zaprawą dzwonka łososia i odłóż na 30 minut w chłodne miejsce.
Krok 5
Piecz łososia na gorącym ruszcie przez około 15 minut.
Krok 6
Przed podaniem posyp dzwonka resztą koperku i na każde połóż kawałek masła koperkowego.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl