Łosoś pieczony w boczku z sosem musztardowo-miodowym

10


Średnie


60 min.


4 os.

Składniki
filety z łososia4 sztuki
Sos do pieczeni jasny Knorr1 opakowanie
boczek - cienkie plasterki12 plastrów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
średniej wielkości ziemniaki4 sztuki
cebula0.5 sztuk
musztarda francuska2 łyżki
miód0.5 łyżek
koperek1 pęczek
oliwa do smażenia
Przygotowanie
Krok 1
Polej łososia łyżką oliwy i obsyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Krok 2
Następnie zawiń w plasterki boczku i włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 160-180 stopni na 10-15 minut.
Krok 3
Przygotuj Sos do pieczeni jasny Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodaj do gotowego sosu 2 łyżki musztardy, miód i posiekany koperek. Wymieszaj i - w razie potrzeby - podgrzej.
Krok 4
Umyj i ugotuj ziemniaki. Pokrój boczek w cienkie paski i przesmaż. Dodaj do zrumienionego boczku pokrojoną w paski cebulę, przesmaż 2 minuty. Pokrój ciepłe, ugotowane ziemniaki w grubą kostkę i wymieszaj z boczkiem i cebulą. Dodaj śmietanę i dopraw do smaku Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Krok 5
Wyjmij łososia z folii, ułóż na sałatce ziemniaczanej i skrop sosem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl