Przygotowanie |
Krok 1 |
Polej łososia łyżką oliwy i obsyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. |
Krok 2 |
Następnie zawiń w plasterki boczku i włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 160-180 stopni na 10-15 minut. |
Krok 3 |
Przygotuj Sos do pieczeni jasny Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodaj do gotowego sosu 2 łyżki musztardy, miód i posiekany koperek. Wymieszaj i - w razie potrzeby - podgrzej. |
Krok 4 |
Umyj i ugotuj ziemniaki. Pokrój boczek w cienkie paski i przesmaż. Dodaj do zrumienionego boczku pokrojoną w paski cebulę, przesmaż 2 minuty. Pokrój ciepłe, ugotowane ziemniaki w grubą kostkę i wymieszaj z boczkiem i cebulą. Dodaj śmietanę i dopraw do smaku Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. |
Krok 5 |
Wyjmij łososia z folii, ułóż na sałatce ziemniaczanej i skrop sosem. |