|
Składniki | ||
filet z łososia | 4 sztuki | |
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | |
por | 0.5 sztuk | |
cukinia | 1 sztuka | |
marchew | 1 sztuka | |
wino białe | 100 mililitrów | |
śmietana 36% | 200 mililitrów | |
pieprz biały | 1 szczypta | |
gałązki koperku do dekoracji | ||
oliwa z oliwek | 50 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Łososia skrop oliwą, oprósz solą i piecz w piekarniku przez 45 minut, w temperaturze 130 °C. |
Krok 2 |
Marchew oraz cukinię pokrój w cienkie paski i sparz we wrzącej, osolonej wodzie. |
Krok 3 |
Pora pokrój w cienkie talarki i przesmaż na oliwie. Dodaj białe wino i odparuj, następnie wlej śmietanę. Zagotuj i dopraw mini kostką Knorr oraz pieprzem. |
Krok 4 |
Na talerzu ułóż warzywa, a na nich rybę. Gotowym sosem polej filety i udekoruj gałązkami koperku. |
Autor: przepisy.pl |