Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti

20


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
filet z łososia4 sztuki
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
por0.5 sztuk
cukinia1 sztuka
marchew1 sztuka
wino białe100 mililitrów
śmietana 36%200 mililitrów
pieprz biały1 szczypta
gałązki koperku do dekoracji
oliwa z oliwek50 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Łososia skrop oliwą, oprósz solą i piecz w piekarniku przez 45 minut, w temperaturze 130 °C.
Krok 2
Marchew oraz cukinię pokrój w cienkie paski i sparz we wrzącej, osolonej wodzie.
Krok 3
Pora pokrój w cienkie talarki i przesmaż na oliwie. Dodaj białe wino i odparuj, następnie wlej śmietanę. Zagotuj i dopraw mini kostką Knorr oraz pieprzem.
Krok 4
Na talerzu ułóż warzywa, a na nich rybę. Gotowym sosem polej filety i udekoruj gałązkami koperku.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl