Łosoś pieczony w kremowym sosie z warzywnym spaghetti
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z łososia - 4 sztuki
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • por - 0.5 sztuk
  • cukinia - 1 sztuka
  • marchew - 1 sztuka
  • wino białe - 100 mililitrów
  • śmietana 36% - 200 mililitrów
  • pieprz biały - 1 szczypta
  • gałązki koperku do dekoracji
  • oliwa z oliwek - 50 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Łososia skrop oliwą, oprósz solą i piecz w piekarniku przez 45 minut, w temperaturze 130 °C.
  2. Marchew oraz cukinię pokrój w cienkie paski i sparz we wrzącej, osolonej wodzie.
  3. Pora pokrój w cienkie talarki i przesmaż na oliwie. Dodaj białe wino i odparuj, następnie wlej śmietanę. Zagotuj i dopraw mini kostką Knorr oraz pieprzem.
  4. Na talerzu ułóż warzywa, a na nich rybę. Gotowym sosem polej filety i udekoruj gałązkami koperku.