Łosoś w galarecie

8


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
filet z łososia1 kilogram
filet z pstrąga1 kilogram
żelatyna4 łyżki
marchewka2 sztuki
pietruszka1 sztuka
seler1 sztuka
groszek zielony10 łyżek
papryka1 sztuka
pomidor1 sztuka
natka pietruszki2 łyżki
Bulion warzywny Knorr2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Kawałki fileta z łososia i pstrąga gotujemy w wodzie z obranymi warzywami : marchewka, pietruszka i seler. Dodajemy bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 2
Gotujemy około 30 minut. W osobnym rondelku gotujemy jajka na twardo. Ugotowane kawałki rybki układamy na talerzyku. W małej ilości wywaru rozpuszczamy żelatynę i mieszamy z 2-3 szklankami wywaru.
Krok 3
Następnie, studzimy nasz wywar. Talerz z rybką dekorujemy warzywami. Gdy leciutko zacznie nam tężeć wywar zalewamy nim rybkę. Chłodzimy w lodówce.
Autor: aginaaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl