Łosoś w galarecie
  • 15 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z łososia - 1 kilogram
  • filet z pstrąga - 1 kilogram
  • żelatyna - 4 łyżki
  • marchewka - 2 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka
  • seler - 1 sztuka
  • groszek zielony - 10 łyżek
  • papryka - 1 sztuka
  • pomidor - 1 sztuka
  • natka pietruszki - 2 łyżki
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Kawałki fileta z łososia i pstrąga gotujemy w wodzie z obranymi warzywami : marchewka, pietruszka i seler. Dodajemy bulion na włoszczyźnie Knorr.
  2. Gotujemy około 30 minut. W osobnym rondelku gotujemy jajka na twardo. Ugotowane kawałki rybki układamy na talerzyku. W małej ilości wywaru rozpuszczamy żelatynę i mieszamy z 2-3 szklankami wywaru.
  3. Następnie, studzimy nasz wywar. Talerz z rybką dekorujemy warzywami. Gdy leciutko zacznie nam tężeć wywar zalewamy nim rybkę. Chłodzimy w lodówce.