Łosoś w sosie bolognese

21


Łatwe


100 min.


3 os.

Składniki
Łosoś:
łosoś330 gramów
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr1 opakowanie
woda1.5 szklanek
Ziemniaki:
ziemniaki600 gramów
oliwa z oliwek1 łyżka
tymianek do smaku
pieprz do smaku
Surówka:
czerwona kapusta300 gramów
małe jabłko1 sztuka
duża cebula0.5 sztuk
olej rzepakowy 3 łyżeczki
pieprz do smaku
sok z cytryny (do smaku)
Przygotowanie
Krok 1
Saszetkę Naturalnie Smaczne! Spaghetti Bolognese wymieszaj w szklance wody, a następnie przelej zawartość szklanki do naczynia żaroodpornego i połóż w nim płaty łososia. Łososia piecz w rozgrzanym do 175 °C piekarniku przez 15 min.
Krok 2
Umyj i obierz ze skórki ziemniaki i pokrój je w plastry. Do miski dodaj oliwę oraz przyprawy i w tak przygotowanej marynacie wymieszaj plastry ziemniaków. Ziemniaki wyłóż na blachę i piecz w rozgrzanym do 180 °C piekarniku przez 40 min. Ziemniaki i ryba mogę piec się równocześnie w piekarniku.
Krok 3
Posiekaj czerwoną kapustę, a następnie przełóż ją do gotującej się wody. Kapustę gotuj przez 20 min. Następnie na durszlaku odcedź ją z wody, ostudź i skropl sokiem z cytryny. Do tak przygotowanej kapusty dodaj starte na tarce o grubych oczkach jabłko oraz posiekaną cebulę i przyprawy. Upieczoną rybę podawaj z ziemniakami i surówką z kapusty.
Autor: Aneta ŁańcuchowskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl