Łosoś w sosie pomidorowym
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filety z łososia (po 120g każdy) - 4 sztuki
  • pomidory z puszki - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • kapary - 2 łyżki
  • Kostka bulionowa z Czosnkiem i Pietruszką Knorr - 1 sztuka
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka
  • ostra papryczka chili - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 80 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Filety z łososia oprósz Delikatem warzywnym z obu stron, odstaw na bok w chłodne miejsce.
  2. W garnku z szerokim dnem na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojone w drobną kostkę chili i cebulę, dodaj pomidory z puszki, kapary i kostkę bulionową Knorr.
  3. Do tak przygotowanego sosu włóż wcześniej zamarynowane filety z łososia. Całość przykryj, rybę duś około 20 minut. Podawaj z ryżem.