| |||||||||
| Składniki | ||
| filety z łososia (po 120g każdy) | 4 sztuki | |
| pomidory z puszki | 1 opakowanie | |
| cebula | 1 sztuka | |
| kapary | 2 łyżki | |
| Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżeczka | |
| ostra papryczka chili | 1 sztuka | |
| oliwa z oliwek | 80 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Filety z łososia oprósz Delikatem warzywnym z obu stron, odstaw na bok w chłodne miejsce. |
| Krok 2 |
| W garnku z szerokim dnem na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojone w drobną kostkę chili i cebulę, dodaj pomidory z puszki, kapary i kostkę rosołową drobiową Knorr. |
| Krok 3 |
| Do tak przygotowanego sosu włóż wcześniej zamarynowane filety z łososia. Całość przykryj, rybę duś około 20 minut. Podawaj z ryżem. |
| Autor: przepisy.pl |