Łosoś w sosie pomidorowym

5


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
filety z łososia (po 120g każdy)4 sztuki
pomidory z puszki1 opakowanie
cebula1 sztuka
kapary2 łyżki
Rosół z kury Knorr1 sztuka
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżeczka
ostra papryczka chili1 sztuka
oliwa z oliwek80 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Filety z łososia oprósz Delikatem warzywnym z obu stron, odstaw na bok w chłodne miejsce.
Krok 2
W garnku z szerokim dnem na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojone w drobną kostkę chili i cebulę, dodaj pomidory z puszki, kapary i kostkę rosołową drobiową Knorr.
Krok 3
Do tak przygotowanego sosu włóż wcześniej zamarynowane filety z łososia. Całość przykryj, rybę duś około 20 minut. Podawaj z ryżem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl