Łosoś z fasolką szparagową

22


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
filety z łososia4 sztuki
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr2 łyżki
Przyprawa do warzyw z grilla Knorr2 łyżki
zielona fasolka szparagowa450 gramów
masło lub margaryna2 łyżki
boczek wędzony2 plastry
bułka tarta2 łyżki
oliwa3 łyżki
woda3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Łososia podziel na cztery równe porcje i umieść je w naczyniu żaroodpornym wyłożonym pergaminem. Skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na kilka minut, następnie piecz w temperaturze 160 °C przez 15 minut.
Krok 2
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni, aż zrobią się skwarki.
Krok 3
Fasolkę sparz gorącą wodą, potem odcedź i dodaj na patelnię z boczkiem. Smaż wszystko minutę.
Krok 4
Przyprawę do warzyw z grilla wraz z margaryną dodaj do fasolki. Całość smaż kilka minut, aż wszystko dobrze się połączy.
Krok 5
Pod koniec smażenia posyp warzywa bułką tartą. Podawaj wraz z upieczonym łososiem. Możesz też serwować łososia z cząstką cytryny i gotowanym ryżem.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl