Przygotowanie |
Krok 1 |
Łososia podziel na cztery równe porcje i umieść je w naczyniu żaroodpornym wyłożonym pergaminem. Skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na kilka minut, następnie piecz w temperaturze 160 °C przez 15 minut.
|
Krok 2 |
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni, aż zrobią się skwarki.
|
Krok 3 |
Fasolkę sparz gorącą wodą, potem odcedź i dodaj na patelnię z boczkiem. Smaż wszystko minutę.
|
Krok 4 |
Przyprawę do warzyw z grilla wraz z margaryną dodaj do fasolki. Całość smaż kilka minut, aż wszystko dobrze się połączy.
|
Krok 5 |
Pod koniec smażenia posyp warzywa bułką tartą. Podawaj wraz z upieczonym łososiem.
Możesz też serwować łososia z cząstką cytryny i gotowanym ryżem.
|