Łosoś z wiosennymi warzywami
  • 50 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filet z łososia - 500 gramów
  • młoda marchewka - 400 gramów
  • Mieszanka ziół i przypraw Węgierska z papryką Knorr - 4 łyżki
  • zielone szparagi - 500 gramów
  • Bataty - 300 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Oczyść i umyj marchewki. Przekrój wzdłuż. Szparagi umyj, odetnij zdrewniałe końcówki i pokrój na kawałki. Ziemniaki obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Wymieszaj ziemniaki oraz marchewkę z oliwą oraz dwiema łyżkami przyprawy Knorr i ułóż na dnie naczynia żaroodpornego. Piecz w 180 stopniach przez ok 30 minut.
  3. Teraz wymieszaj kolejne dwie łyżki przyprawy Knorr z oliwą.
  4. Do pieczonych warzyw dodaj szparagi i na wierzchu ułóż łososia. Posmaruj przygotowaną marynatą i piecz przez kolejne 15 minut.