Łosoś ze szparagami w balsamicznym sosie pomarańczowym

0


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
szparagi30 dekagramów
łosoś dzwonka4 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Do soku z pomarańczy dodaj skórkę, ocet, kolendrę sól, pieprz oraz oliwę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Łososia umieść w marynacie i pozostaw na 60 minut.
Krok 3
W tym czasie szparagi ugotuj w osolonej wodzie i odcedź.
Krok 4
Łososia wyciągnij z marynaty, ułóż na półmisku żaroodpornym. Wokoło poukładaj szparagi.
Krok 5
Marynatę przecedź, zalej nią łososia i piecz przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl