| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Z podanych składników i 2 łyżek zimnej wody zagnieść kruche ciasto, zawinąć w folię i schłodzić. Wylepić spód tortownicy, piec 15 minut w temp. 200C. Marcepan zagnieść z cukrem pudrem. |
| Krok 2 |
| Białka, 15 dag cukru i cukier waniliowy ubić. Dodać żółtka, całą mąkę, kakao i proszek do pieczenia. |
| Krok 3 |
| Piec 10 minut w temp. 200C. |
| Krok 4 |
| Pokroić w paski. |
| Krok 5 |
| Mascarpone, twaróg, resztę cukru i likier wymieszać. |
| Krok 6 |
| Śmietanę ubić, 20 dag dodać do kremu serowego, wrzucić morelę. |
| Krok 7 |
| Posmarować paski ciasta, 1 zwinąć w rulon, ustawić po środku kruchego spodu, owijać pozostałymi paskami. |
| Krok 8 |
| Marcepan rozwałkować, wyciąć z niego kwiatki. |
| Krok 9 |
| Cały tort posmarować resztą bitej śmietany, wstawić na 3 godziny do lodówki. |
| Krok 10 |
| Udekorować kwiatkami i zajączkami z marcepana. |