Przygotowanie |
Krok 1 |
Z podanych składników i 2 łyżek zimnej wody zagnieść kruche ciasto, zawinąć w folię i schłodzić. Wylepić spód tortownicy, piec 15 minut w temp. 200C. Marcepan zagnieść z cukrem pudrem. |
Krok 2 |
Białka, 15 dag cukru i cukier waniliowy ubić. Dodać żółtka, całą mąkę, kakao i proszek do pieczenia. |
Krok 3 |
Piec 10 minut w temp. 200C. |
Krok 4 |
Pokroić w paski. |
Krok 5 |
Mascarpone, twaróg, resztę cukru i likier wymieszać. |
Krok 6 |
Śmietanę ubić, 20 dag dodać do kremu serowego, wrzucić morelę. |
Krok 7 |
Posmarować paski ciasta, 1 zwinąć w rulon, ustawić po środku kruchego spodu, owijać pozostałymi paskami. |
Krok 8 |
Marcepan rozwałkować, wyciąć z niego kwiatki. |
Krok 9 |
Cały tort posmarować resztą bitej śmietany, wstawić na 3 godziny do lodówki. |
Krok 10 |
Udekorować kwiatkami i zajączkami z marcepana. |