Przygotowanie |
Krok 1 |
Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka z cukrem oraz łyżka wody ubijamy na puszystą masę.
|
Krok 2 |
Stopniowo dodajemy roztopione i ostudzone masło oraz ekstrakt waniliowy. |
Krok 3 |
Do masy przesiewamy mąkę, dokładnie miksujemy.
|
Krok 4 |
Pod koniec wlewamy letnie mleko i ponownie mieszamy. |
Krok 5 |
Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek. Mieszamy całość delikatnie drewnianą szpatułką. |
Krok 6 |
Formę smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto. Pieczemy je ok 70 min ( góra, dół). Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Następnie wkładamy do lodówki i dobrze chłodzimy. |
Krok 7 |
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Ciasto w przekroju posiada trzy różne warstwy. |